Atoom Alliantie
Facebook Image
Follow Us On Twitter - Image

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Windturbines maken wel degelijk ziek

Toepassing voorzorgsbeginsel en beter onderzoek zijn nodig

Windturbines veroorzaken onder meer laagfrequent geluid, slagschaduw en – knipperende – lichten. Dat kan tot gezondheidsproblemen leiden, die echter nog te weinig serieus worden genomen. Terwijl volgens het voorzorgprincipe de overheid kan ingrijpen, ook als klachten nog niet onomstotelijk bewezen zijn.

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Blijf op de hoogte en denk kritisch mee.
Van de website: https://www.gemeentehw.nl/home/woningbouwprojecten/windpark-oude-maas/

Meer informatie

Gemeente Hoeksche Waard houdt belangstellenden via een (digitale) nieuwsbrief op de hoogte van de stand van zaken van het hele proces rondom de windturbines. Wilt u zich abonneren op de nieuwsbrief?
Stuurt u dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u liever een papieren exemplaar? Laat dit dan weten via telefoonnummer  088 – 647 1409, u krijgt dan een papieren exemplaar toegezonden.

Contact

Heeft u nog vragen over het windmolenpark Oude Maas? Neem dan contact op met projectleider Moniek  Stapel-Filak. U kunt haar telefonisch bereiken via 088 – 647 1421 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

(Leestijd: 1 minuut)
De komst van de ‘reuzen’ van maximaal 187 meter hoog bij Heinenoord laat langer op zich wachten. De werkzaamheden voor windpark Oude Maas zijn uitgesteld, laat de gemeente weten. In totaal komen er vijf windturbines te staan tussen Heinenoord en Puttershoek.

https://www.ad.nl/hoeksche-waard/windpark-oude-maas-loopt-vertraging-op~a6aa4f7a

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
In de voorlopige plannen uit 2018 zijn nog eens 5 windturbines ingetekend, nu naast de A29.Zie de paarse windmolens op het kaartje.

De tekst uit de Ruimtelijke Analyse:

Het scenario gaat ervan uit dat nog 5 extra turbines langs de A29 nodig en mogelijk zijn

Kijk hier voor een volledig overzicht van de plannen.

(Leestijd: 1 minuut)
Heinenoord  vanaf de westzijde gezien

(Leestijd: 2 - 4 minuten)
Hoeksche Waards behoud (HWB) is in het leven geroepen om de zogenaamde ‘energietransitie’ in de gemeente Hoeksche Waard kritisch te volgen.
We bekijken de plannen van de gemeente uit de Regionale Energie Strategie (RES) en Regionale Structuur Warmte (RSW) en voorzien die van commentaar.

(Leestijd: 1 minuut)
Een leuke grafiek van Martien Visser en een correctie door Kors Bos. Klik op lees meer, voor de echte grafiek!

zon wind(https://twitter.com/KorsBos/status/1288824927869710337)

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Van 15 juli tot 30 augsutus is er een mogelijkheid om mee ten denken over duurzaamheid zoals in "Het Kompas" gemeld.
In 2 kolommetjes 11 x het woord DUURZAAM. Tevens nog wat bangmakerij en onheilstijdingen: “duurzaamheidsCRISIS “ en “het bijna TE LAAT is”
In het programmaplan kommer en kwel voor de Hoeksche Waard.Hitte, droogte, extreme regenval, opraken van de grondstoffen (in de Hoeksche Waard!), afname van soorten planten en dieren!

We moedigen iedereen aan de lijst in te vullen, de antwoorden zijn helaas niet volledig, dus wordt het veel toelichtingvelden invullen!

Er wordt bijvoorbeeld niet gevraagd wat je van het huidige beleid vindt, dat gaat gewoon door.
Er wordt niet gevraagd, welke energiebronnen je zou willen gebruiken.
Er wordt niet gevraagd of je nog meer windmolens wil of dat het zo wel genoeg is.
We zouden willen zeggen, vul de enquete niet politiek correct in en vermeldt in de toelichtingvelden dat je het niet eens bent met deze eenzijde vraagstelling.

https://www.gemeentehw.nl/programmaplan

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Een kort gedeelte uit "#1 Let op!! Nederland wordt één groot industrieel energiepark: marcel Crok en Theo Wolters".


Bijna alle beschikbare landbouwgrond (7.500 km2 van de beschikbare 8.000 km2), en alle beschikbare wateren (alle Zeeuwse wateren, IJsselmeer en Markerwaard, plus nog 2000 km2 aan wind op binnenwater waarvoor geen plaats lijkt te zijn) worden volledig volgebouwd met windmolens.
Daarnaast komt ook nog eens 2000 km2 aan zonnepanelen op land, en 2.250 km2 aan drijvende zonnepanelen, die laatste vaak in combinatie met windparken. Dat zijn samen bijna 700.000 voetbalvelden aan zonnepanelen.
Ook de Noordzee moet eraan geloven: met 19.200 km aan windparken wordt er ook daar meer oppervlakte gebruikt dan er eigenlijk beschikbaar is (18.000 km2). Dat gaat dus van andere bestemmingen af (bijvoorbeeld Natura 2000 gebieden).


(Leestijd: 1 - 2 minuten)
'Nu het gemeente Hoeksche Waard is geworden mag je verwachten dat er een sterkere organisatie en bestuur aanwezig is. Daar was het tenslotte om begonnen. Maar regelmatig komt het voor dat de gemeente Hoeksche Waard een oproep doet om mee te denken over een onderwerp. Nu staat er voor de tweede keer (5 augustus 2020) een oproep in het Kompas om "mee te denken over de toekomst van het eiland". Het gaat alleen over klimaat en duurzaamheid. Net of er geen andere thema's zijn voor de toekomst van de Hoeksche Waard.

Lees verder https://www.hetkompasonline.nl/nieuws/algemeen/998253/ingezonden-brief-meedenken-over-toekomst-eiland#
BBB Blok witEen slogan die ons verantwoordelijkheid geeft in plaats van oplegt, die ons laat participeren in de maatschappij in plaats van laat volgen. Die ons moed geeft in plaats van angst.
De burger is baas en de politiek mag volgen.
logo landelijk meldpunt bomenkap

Interessante videos

Om naar youtube te gaan klik op de afspeelicon - dan rechts onderin op het vierkantje - voor ondertiteling kies het tandwieltje in youtube - ondertiteling - met escape keer je weer terug op de website

De onmogelijkheid van windturbines

Klimaatverandering: wat zeggen de wetenschappers

Kunnen we op wind en zon vertrouwen?

Zijn 97% van de kimaatwetenschappers het eens?


Wat is er mis met wind en zonneenergie?

Klimaat of milieu?