Atoom Alliantie
Facebook Image
Follow Us On Twitter - Image

(Leestijd: 1 minuut)
windturbines NEEDoor stichting Wind van Voren is een intrekkingsverzoek gedaan voor de "onherroepelijk"  verleende vergunningen voor het industriële windturbinecomplex Oude Maas, omdat deze in strijd zijn met het Europees recht.
Dit was al gedaan voor de uitspraak van de Raad van State van 30 juni 2021.
De gemeente Hoeksche Waard heeft tot nu toe de uitspraak van het Europese Hof gebagatelliseerd en nog steeds, zie het stuk in het Algemeen Dagblad

‘Geen gevolgen’

De gemeente Hoeksche Waard denkt echter niet dat de uitspraak van invloed is op windpark Oude Maas. ,,We volgen dit vol belangstelling en brengen in kaart of dit gevolgen heeft voor de aan te leggen windparken in de Hoeksche Waard’’, reageert een woordvoerder. ,,Onze eerste inschatting is dat dit geen gevolgen heeft. De vergunningen zijn definitief en er wordt zeer ruim voldaan aan alle eisen van de huidige wet- en regelgeving.” 

Gemeente Hoeksche Waard wil zich dus niet aan de wet conformeren.

BBB Blok witEen slogan die ons verantwoordelijkheid geeft in plaats van oplegt, die ons laat participeren in de maatschappij in plaats van laat volgen. Die ons moed geeft in plaats van angst.
De burger is baas en de politiek mag volgen.
logo landelijk meldpunt bomenkap

HWbehoud op Twitter

Interessante videos

Om naar youtube te gaan klik op de afspeelicon - dan rechts onderin op het vierkantje - voor ondertiteling kies het tandwieltje in youtube - ondertiteling - met escape keer je weer terug op de website

De onmogelijkheid van windturbines

Klimaatverandering: wat zeggen de wetenschappers

Kunnen we op wind en zon vertrouwen?

Zijn 97% van de kimaatwetenschappers het eens?


Wat is er mis met wind en zonneenergie?

Klimaat of milieu?