Atoom Alliantie
Facebook Image
Follow Us On Twitter - Image

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
20210224 zozietkaalslageruitStichting Wind van Voren en haar medestanders zijn ruim zeven jaar intensief bezig om te voorkomen dat er in de noordrand van de Hoeksche Waard mega-windturbines ( 187 m tiphoogte) geplaatst gaan worden , die zware overlast in Barendrecht en de Hoeksche Waard zullen veroorzaken. Een groot stuk recreatiebos verdwijnt daarvoor.

​We hebben een uitgelezen kans om de bouw van de 5 windturbines van ”het Oude Maas project “ te voorkomen en daarom hebben onze advocaten namens Stichting Wind van Voren en een aantal andere belanghebbenden een zeer degelijk en kansrijk bezwaarschrift ingediend.

Het onlangs verloren kort geding tegen de bomenkap t.b.v. de 5 windturbines was een vertragingsactie om de kap over het broedseizoen heen te tillen. Provincie en gemeente hebben de zaak doorgedrukt.
De rechter ging er ook niet in mee. Hij oordeelde dat de actie in feite tegen de windturbines gericht was en niet tegen de bomenkap.

Het is het eerste bezwaarschrift in Nederland waarin het bevoegd gezag wordt gevraagd een onherroepelijk verleende vergunning in te trekken, omdat er sprake is van een novum in de uitspraak van het Hof van Justitie te Luxemburg van 25 juni 2020.
Eén overwinning ergens in Nederland heeft een sneeuwbal effect op alle anderen windturbine projecten. Bestaande projecten en tekentafel projecten.

Het Oude Maas project zou de start kunnen zijn van die sneeuwbal.

Begint in de Hoeksche Waard de victorie ? Ja.

Zoals te begrijpen is zijn dit kostbare procedures en voor de meeste particuliere actiegroepen niet langdurig op te brengen. Daar profiteren de lokale overheden en windexploitanten van, want langdurig en kwalitatief hoogwaardig juridisch verzet plegen wordt zodoende bijna onmogelijk.

Echter, wij geven niet op omdat er een zeer reële kans om deze zaak nu te gaan winnen voor heel Nederland. : “ het is niet of we gaan winnen , maar wanneer we gaan winnen “. Het Unierecht staat volledig aan onze kant.
Daarvoor hebben we financiële middelen nodig en daarom is elke bijdrage meer dan welkom.

Mocht u overwegen om ook iets bij te dragen, dan wordt dat zeer gewaardeerd en werkt u actief mee aan het behoud van een gezond woon- en leefklimaat in ons steeds vollere land. Elk(e) Euro, Heitje of Joetje is welkom ! Met vele kleine gaven komen we er ook.

Als u ons wilt steunen, maak dan een gift over op ING Bank rekening no: NL66 INGB 0006 5906 61 of scan de QR code.

t.n.v. Stichting Wind van Voren

K.v.K. nummer: 60839368

Hartelijk dank!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WvV tikkie2

BBB Blok witEen slogan die ons verantwoordelijkheid geeft in plaats van oplegt, die ons laat participeren in de maatschappij in plaats van laat volgen. Die ons moed geeft in plaats van angst.
De burger is baas en de politiek mag volgen.
logo landelijk meldpunt bomenkap
logo landelijk meldpunt bomenkap

HWbehoud op Twitter